U16H | Ström

©garde | nikkor 35mm 1.4 + elmar 5cm 2.8 macro |

En utmaning som för mig länge så ut att bli utan avkast. Ingen ström och för stark sol. Men sen släppte det och med super trevlig närkontakt till folk som ställde upp. Killen här över delade sina tanker som ’strömmade’ genom honom, som han sa, om livet och om att göra avtryck. Solen hjälpte att sätta ett avtryck på väggen i alla fall. Så är det med livet och avtryck. Alt är för kortvarigt. Både Leif o jag tyckte att ljuset från solen denne vackra dagen inte bara strålade men strömmade – man kan påstå att en ström kräver flöde i form av en vätska men man kan jo solbada. Kolla också Leifs U16!

Ölburken hängde jag vid ett tag. Det var inte min! men det var första som kunna leverera den ström vi letade. Fokus hamnade först på öppningen, men fokus på 5.8% vol blev starkare (haha) genom att symbolisera strömmen av alkohol genom samhället och al misär man ser i det spåret. Tanker rinner till om man ger sig tid o det gjorde vi på den här utmaningen för där var ingen ström, så det ut som.

Nikkor 35 f/1.4 blev det igen men nästa gång solen står högt vill jag testa en Leitz 28 f/2.8. Kanske solens blekning inte brinner igenom så starkt. Alla makrobilder är med Leitz 50 f/2.8 med ringar.

Utmaningen på Möllan (U15L och U15H) gav os modet att våga fråga och vi ska ta vare på chansen att ta porträtt när den bjuder sig.

/Henrik

Svårt att välja, alla olika. Fascinerande variationer när man experimenterar med ljus, skärpa, exponeringstid o vinkel. Droppar har jag läkt med tidigare men först nu insett hyr snabbt de rör sig när först de släpper taket. Träna på det!

©ontact