U17 | Desarmerad | L om H

Av många fina bilder vill jag särskilt lyfta fram några som också på ett bra sätt symboliserar den text som du skrev till din utmaning U17H.

Min motivering: Ur den desarmerade livlösa metallen och betongen spirar nytt liv och naturen återtar platsen. När människan har farit fram med sina bulldozers, så tar naturen över och fortsätter desarmeringen på ett långsamt och mindre brutalt sätt. Nytt liv spirar ur resterna av betong och armeringsjärn. Denna kontrast illustrerad bilden ovan på ett utomordentligt sätt genom att lägga de mogna fröställningarna, som skall sprida nytt liv, i perfekt skärpa.  I den snygga oskäpan (bokeh) som Leitzlinsen tecknar finns det förbrukade och livlösa som i ett oskarpt dis. Bilden kan enligt min uppfattning användas som ett skolexempel på fotokomposition med kontraster, tredjedelar. ledlinjer, negativ yta, skärpa-oskärpa, begränsad färgskala………. Fantastisk bild helt enkelt!

 

Och så några ytterligare några bilder på samma tema till som jag vill lyfta fram. Åter igen har du sett de där små detaljerna som jag så lätt springer förbi. Bra jobbat!

Fotografer i betongbunker:

©ontact