U27H | cykler

@garde | Nikkor 16 f2.8 | 

Finns det cykler i livet som inte regleras? Stop! Gå! Vänta! KÖR!! I framstegets namn optimeras och automatiseras stora delar av livets rörelser och cykler via scheman, automater och knapptryck. Vi lyder och litar på att det går rättfärdigt till. Vissa kan ignoreras bara med livet som insats.

Testade min ’nya’ snygga! 16 mm fisheye lins som jag dräglade över redan på 70-talet (f/3.5 kom 73, f/2.8 kom 79). Trevlig att man kan gå riktigt nära, gå ner i tid och allt har skärpa! Måste lära mig att kolla vart fokus är…

Cool kille såg min kamera genom fönstret på fiket och ville fotas. Gillad! Även Malmö och Möllevångstorget gillad såklart.

Naturens cykler överlabbar civilisationens. Löv cirkuleras via mikroorganismer, pappers-bussbiljetter av Sysav, men bara om den lämnas i sopsorteringen.

Miss! Rolig foto-grej att få struten engagerat i avfalls cykeln, tänkte jag men hmm, jag missade att få med cykel-pilarna i bild. Hamnade precis utan för :|

Tvåhjulingar och hjul i allmänhet har något cykeln över sig. Speciellt när de kör över sensorn i asfalten som påverkar cykeln i ljusregleringen där framme. Eller kör efter ett bus-schema: One small step for MAN. One giant leap för gubbe med käpp.

Bostadsmarknaden har väntelistor! Hus byggs och rivs, eller renoveras. Folk väntar, flyttar in, flyttar ut. Cykler!

Och utmaningar slutar och startar. En evig cykel!

/H

En kommentar till “U27H | cykler”

  1. Fin bildserie med många kluriga infallsvinklar på cykler-temat. Skall jag välja ut en vinnare så är det cykelhjulet. Fotograferat i kreativ oskärpa på 1/15 sek gör att bilden vibrerar av cykler. Denna enkla primitiva uppfinning som cirkulerat för människan i årtusenden. Bilden leder också till tankar på långt större cykler bland planeter och galaxer….
    L

Kommentarer är stängda.

©ontact